Depressie zelftest

Op verschillende internetpagina’s kun je testen of je last hebt van depressieve klachten en hoe ernstig deze klachten zijn. Hieronder een overzicht van betrouwbare depressietesten op internet.

Online Depressie testen

  • Het Fonds Psychische Gezondheid biedt de Depressie Zelftest aan. Deze test geeft je een indicatie van de ernst van je depressieve klachten naar aanleiding van 10 stellingen. De test is een vertaling van de Edinburgh Depression Scale, ontworpen door de Britse psychiater prof. dr. John Cox.
  • Op de website van Psychologie Magazine kun je Beck Depressie Zelftest doen. Met deze test krijg je een indicatie in welke mate je depressief bent. Het invullen van de test duurt tussen de 3 en 5 minuten.
  • De zelftest op InDepressie geeft je, door middel van 21 vragen, een indicatie van de ernst van jouw klachten. De test is gebaseerd op de Beck Depression Inventory.
Natuurlijk kunt u ook Zelfhulpwijzer.nl invullen. Zelfhulpwijzer.nl geeft niet alleen een indicatie van je depressieve klachten, maar test ook de mate van jouw stressklachten, paniekklachten en drinkgedrag. Bovendien krijg je een persoonlijk advies over welke behandelmethode het meest bij jou past. Het invullen van Zelfhulpwijzer.nl is gratis en duurt slechts 10 minuten.

Wilt je weten of online zelfhulp iets voor jou is?

Lees ook de veelgestelde vragen ►