Over Zelfhulpwijzer.nl

Zelfhulpwijzer.nl geeft inzicht in de ernst van eventuele psychische klachten en geeft aan of online zelfhulp wat voor jou is. Als dit zo is krijg je een advies over welk zelfhulpprogramma bij je past.

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om zelf via het internet te werken aan psychische klachten. Denk aan klachten die te maken hebben met somberheid, angstig zijn, niet-functionele stress en overmatig alcoholgebruik. Klachten die vaak met elkaar samenhangen. Hevige stress kan omslaan in angst en overmatig alcohol kan je somber maken. Het kan ingewikkeld zijn de kern van je klachten te vinden.

De zelfhulpwijzer helpt je om de kern van je klachten te vinden. Na het beantwoorden van de vragen geeft de zelfhulpwijzer aan op welk vlak jouw klachten liggen en krijg je een suggestie over geschikte online zelfhulpcursussen.

De vragen die in de zelfhulpwijzer zijn opgenomen, zijn vragen die professionele hulpverleners ook gebruiken om een indruk te krijgen over iemands klachten. En de zelfhulpwijzer verwijst ook alleen naar kwalitatief hoogwaardige online cursussen die bewezen effectief zijn. Ook huisartsen en psychologen verwijzen hun cliënten naar deze cursussen.

De zelfhulpwijzer is eenvoudig in gebruik en kun je anoniem invullen.

Voor wie

Zelfhulpwijzer.nl is iets voor jou als je
  • 18 jaar of ouder bent;
  • last hebt van stress, paniek, somberheid en/of overmatig drinkt
  • graag iets aan jouw klachten wilt doen

Wilt je weten of online zelfhulp iets voor jou is?

Lees ook de veelgestelde vragen ►